Bannerannonse

Flere kommuner har store problemer med nødnettet

Flere steder i landet er nødnettet så dårlig at brannmannskapet ikke blir varslet ved alvorlige hendelser. Alf Magne Smørholm i brannvesenet mener det i verste fall kan få fatale konsekvenser, ifølge NRK Møre og Romsdal.

Selv om nødnettet ble utbedret over hele landet i 2015 har 11 kommuner i Norge store problemer med dekninga. Eide på Nordmøre er et av stedene der nødnettet er så dårlig at brannmannskapet ikke blir varsla når alvorlige hendelser skjer.

Brannmester i Eide Knut Jørgen Eide sier at de hadde problem med dekninga senest tirsdag forrige uke.

– Da hadde vi et trafikkuhell. På Eide er det full alarm til alle, men da var den en som ikke fikk varsling fordi han ikke hadde dekning der han bor. Han er utrykningsleder som går i vakt hver fjerde uke, men det var heldigvis ikke han som hadde vakt den uka. Men neste gang kan det jo være at han har vakt og da får han jo ikke beskjed, sier Eide.

DSB er kjent med problemet

Det har blitt gjort tiltak for å bedre dekninga i Eide, men hendelsen forrige uke viser at man fortsatt ikke er i mål. Brannvesenet i Eide har varslet direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om problemet.

– Vi har sent utallige e-poster og ringt. Jeg har ikke tall på hvor mange e-poster vi har sendt om at det er for dårlig.

Ifølge assisterende direktør i direktoratet, Kristin Cordt-Hansen, er de kjent med problemet.

– Vi er klar over at det er store utfordringer med dekningen i deler av Eide sentrum og blant annet der brannstasjonen ligger. Vi ser at løsningen kan være en ny utendørsbasestasjon, men det har en kostand på flere millioner kroner som det per nå ikke er bevilget penger til.

Etter at nødnettet ble bygd ut i 2015, har det ikke blitt prioritert midler til å utvikle det videre. Nå arbeider DSB med å få bevilget penger til å kunne utbedre nødnettet i blant annet Eide.

Les mer om saken hos NRK

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.