Hopp til hovedinnhold


Ambulansedrift sparer regionen for mange millioner

Region Syddanmark sparer opp mot 60 millioner kroner årlig på ambulansedriften i forhold til tidligere da Falck sto for tjenesten. En komitéformann innrømmer at selskapets monopol har vært dyrt for regionen, skriver JydskeVestkysten.

Regionen ser ut til å spare omkring 85 millioner kroner på ambulansedriften i 2018 sett i forhold til kostnadene i 2014, som var det siste hele året den daværende operatør, Falck drev tjenesten
Det viser et notat, som regionen har utarbeidet.
Præhospitalsudvalget, som har det politiske ansvaret for ambulansedriften, fikk i denne uke fremlagt budsjettet for 2018 for Ambulance Syd samt det forventede forbruk for Responce. Ambulance Syd overtok i august siste år driften i Vestjylland, Sønderjylland og Fyn fra Bios, som ble erklært konkurs.
Ifølge notatet forventes kostnadene for den samlede ambulansedriften i 2018 til å bli 487 millioner kroner. I 2014 var den 572 millioner.
Da regionen etter en anbudskonkurranse offentliggjorde avtalen med Bios og Responce i 2014, var forventningen at regionen i løpet av den ti-årige kontraktperioden ville oppnå en samlet besparelse på omkring 600 millioner i forhold til den daværende avtale med Falck.
Les det hele her