Bannerannonse

Vårdförbundet krever mekaniske kompresjonsmaskiner: – Stor risiko for personellets liv

SVERIGE: Vårdförbundet krever at Arbetsmiljöverket (tilsv. Arbeidstilsynet) griper inn slik at landstinget anskaffer hjertekompresjonsmaskiner til ambulansen i  Västernorrland, ifølge Sundsvalls Tidning.

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Med en hjertekomprimator i ambulansen kan ambulanspersonellet være fastspent og fremdeles gi hjerte-lungeredning underveis, noe som kreves i visse situasjoner. Slike finnes ikke for ambulansepersonell i området i dag.

Nå begjærer verneombudet for Vårdförbundet Ambulansen Kramfors/Härnösand, med støtte fra kollegaer, at dette innføres så snart som mulig for personellets egensikkerhet.

«Vi har fått som svar at det kanskje kan skje i løpet av 2019. Vårt spørsmål er hvordan vi skal gjøre det fram til da? Om vi ikke utfører HLR fraviker vi arbeidsgivers arbeidsbeskrivelse og gjør da i praksis en arbeidsvegring,» skriver verneombudet til Arbetsmiljöverket.

Når en arbeidsmiljøanalyse ble gjort i april 2016 ble spørsmålet om å innføre hjelpemiddel for hjertekompresjon tatt opp. Motivasjonen var å minske risikoen for fysisk og psykisk skade for personellet, men forslaget fikk avslag.

Dette er heller ikke tatt med i arbeidsmiljøplanen for 2018, og nå ber verneombudet om at dette tas med i planen for 2019.

Forslaget som har fått avslag er i detalj å anskaffe 33 mekaniske hjertekompresjonsmaskiner, hvilket vil koste totalt 4 125 000 svenske kroner for landstinget.

Les mer om saken hos Sundsvalls Tidning

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.