Bjørnholt videregående skole i Oslo innfører adgangskontroll

– Det ville vært fint om alle skoler kunne vært åpne, men vi har hatt flere uheldige episoder og trusler om vold hos oss, sier rektor Else Birgitte Roscher-Nielsen ved Bjørnholt videregående skole til Aftenposten.

– Derfor innfører vi nå et adgangskontrollsystem, for å hindre uønskede elementer i å ta seg inn på skolen, forteller rektoren.

Med det sikter Roscher-Nielsen til elever fra andre skoler, men også personer og gjenger som kun kommer for å lage bråk.

I praksis betyr dette at innenfor hovedinngangen ved skolen vil et portsystem kreve at elever og ansatte viser adgangskort for å komme inn. Besøkende vil måtte skrive seg inn i resepsjonen.

– Vi har veldig fokus på trygghet i læringsmiljøet for å kunne gi god opplæring til våre elever. Vi har et veldig stort bygg, og det er viktig for oss å ha kontroll over hvem som er her til enhver tid, sier Roscher-Nielsen.

I tillegg til adgangsportene, som allerede er satt opp, er pullerter plassert utenfor skolebygningen for å forhindre råkjøring i området rundt skolen.

Bjørnholt videregående skole ligger i Søndre Nordstrand bydel, helt sør i Oslo.

Les mer om saken hos Aftenposten

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*