Velkommen ombord i ny helseekspress på Helgeland

En helt ny spesialtilpasset buss kjører hver dag mellom Brønnøysund og Mo i Rana for å frakte pasienter til og fra sykehusene på Helgeland, forteller Helgelandssykehuset.

Når du reiser med Helseekspressen på Helgeland er det enten bussvert Bjarne Holmberg eller bussvert Bjørg-Inger Horn som møter deg.

– Dette er drømmejobben, smiler Bjørg, til tross for 13-timers arbeidsdager. Bussen starter i Brønnøysund tidlig på morgenen og er tilbake halv ni om kvelden.

Helseekspressen kjører mellom Brønnøysund, Sandnessjøen og Mo i Rana hver dag. I Drevja plukker bussen opp korresponderende pasienter fra Vefsn og omegn. Det er som regel lett stemning og sosialt om bord i bussen, men bussvertene tar hensyn til de som ønsker ro. De to bussvertene har begge lang erfaring fra lignende arbeid, og er veldig glade i jobben sin.

Spesialtilpasset buss

Den helt nye bussen ligner ikke noen vanlig buss innvendig – den er godt tilpasset behovet, og bussvertene fikk bruke av sine erfaringer fra det første året av busstilbudet, og var med på planleggingen.

Bussen er inndelt i to soner. Bakerst disponerer AMK to bårer, i tillegg er det to liggestoler for de som har behov for det. I den fremste delen av bussen er det vanlige seter – det vil si de er ikke helt vanlige, for det er brede gode seter med god plass til bena.

Se video, bilder og les mer om helseekspressen hos Helglandssykehuset

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.