Nødnummerorganisasjon bønnfaller Apple om støtte til automatisk stedsangivelse

I fjor la Google til støtte for et nytt nødsystem som automatisk sender stedsangivelse når du ringer 112. Nå bes Apple om å gjøre det samme, ifølge svenske MacWorld

Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Advanced Mobile Location (aml) er et system som gjør at en mobil med gps automatisk sender stedsangivelse til AMK-operatøren når du ringer inn en nødsamtale.

Tidligere har mobiloperatører kunnet triangulere en omtrentelig posisjon, men med aml kan brann, ambulanse og politi finne rett sted med betydelig høyere treffsikkerhet (opp til 4000 ganger høyere).

European Emergency Number Association, et samleorgan for EUs ulike nødnummeroperatører, har nå publisert et opprop for å få Apple til å legge til AML i iPhone og IOS.

Google bygget inn dette i Android i fjor, og ifølge organisasjonen har det allerede reddet mange liv. Blant annet en kvinne som var i ferd med å gå selvmord og en mann hvis lille sønn ringte 112 når han fant faren livløs, men ikke kunne adressen.

I Sverige har SOS Alarm fremdeles ikke kunnet innføre aml på grunn av Loven om elektronisk kommunikasjon, skrev Sveriges Radio tidligere i år.

Les mer om saken hos MacWorld

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.