Hopp til hovedinnhold


Her trener de første norske flygerne av det nye redningshelikopteret ved 330-skvadronens hovedbase

SOLA: Det er fortsatt over et år til de første nye AW101-redningshelikoptrene skal tas i bruk, men treningen av de første besetningsmedlemmene er i gang, skriver Teknisk Ukeblad.
Samme dag som 330-skvadronens nye hovedbase på Sola ble åpnet 12. juni, startet det første kullet i en ny AW101-simulator, noen få kilometer unna.
Nå er det slutt på at flygerne i den norske redningstjensten er nødt til å reise til England to ganger i året for den verdifulle simulatortreningen.

Testing i Norge i løpet av høsten

– Dette vil redusere kostnadene til trening, det øker sikkerheten og gjør det mulig for besetningene å utnytte de nye kapasitetene som AW101 bringer med seg. Dette er et viktig bidrag til norsk beredskap, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen under snorklippingsseremonien.
Der var også Leonardo Helicopters-sjef Daniele Romiti til stede, og han fortalte at dette er siste skrik i simulatorteknologi. Dermed står simulatoren i stil med helikopteret den etterligner:
AW101-helikoptrene som bygges for Norge er uten tvil de mest avanserte rednings-helikoptrene som finnes i verden i dag. Jeg ser fram til at de settes i drift og kan nyttiggjøres av det norske folk i mange år framover, sa Romiti.
Les det hele på tu.no