Hopp til hovedinnhold


«Superambulansen» det er kun to av i Norge: – Beste vi har hatt!

Ambulansetjenesten i Finnmark mottok nylig sin nye bil. «Luksusambulansen» Volvo XC90 som nå er i drift i Alta, melder iFinnmark.

Det er den andre bilen av denne typen som er levert i Norge, og den første gjennom konvensjonelt salg. (Red.anm.: Den første kjører i Sykehuset Innlandet.)
Ambulansen har en automatisk båre som letter hverdagen for ambulansearbeiderne.

Den nye ambulansen er basert på Volvos flaggskip, og koster 1,7 millioner kroner.

Svenske Nilsson Special Vehicles står for produksjonen. Fredag var den endelig i drift, og allerede har den rukket å bli populær blant ambulansetjenestens ansatte.

– Flere sier at det er den beste bilen vi har hatt. Det er god plass, og den egner seg både til kjøring lokalt i Alta og for langkjøring til Hammerfest. Vi har jo nærmere 4000 oppdrag i året, så det er fint at man satser på komfort både for pasientene og de som jobber her. Det skal Finnmarkssykehuset ha honnør for, sier ambulansearbeider Sten-Erik Simensen.

Fremkommelig båre

Båren er av finsk fabrikat, og på turen til Alta fra Nilssons produksjonssted i Laholm sør i Sverige var bilen innom Åbo i Finland for instruksjon og justeringer av båren. Selger Jan Haugen i Nilssons norske avdeling synes det er spennende at Finnmarkssykehuset HF har gått for denne bårevarianten.

Les mer om saken hos iFinnmark