Hopp til hovedinnhold


Røde Kors meldte om 185 oppdrag i påska og Norsk Folkehjelp om 41

Årets påske har vært av det rolige slaget. Hittil i påsken har Røde Kors hatt 185 oppdrag, hvorav 32 leteaksjoner i samarbeid med hovedredningssentralene, ifølge VG.
Røde Kors har hatt 144 oppdrag for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK), fire skredsøk for HRS og fem andre oppdrag. Tallene ligger noe under nivåene fra i fjor.
Røde Kors bemanner 156 vaktstasjoner over hele landet og har mer enn 1.000 hjelpekorpsene utplassert i påsken.
Norsk Folkehjelp melder at tallene så langt ligger omtrent på samme nivå som i påsken i fjor. Til og med påskeaften er det registrert 41 oppdrag. Dette er på samme nivå som fjoråret, da det ble registrert 58 aksjoner i løpet av hele påsken.
Mest å gjøre har det vært for Norsk Folkehjelps lokallag i Hedmark, Troms og Rogaland.
– Vi kan bare konkludere med at de som har vært på fjellet i påsken har vært flinke til å ta hensyn til lokale forhold, og det er flott å se, sier Live Kummen, leder for Norsk Folkehjelp Sanitet til NTB Info.
Norsk Folkehjelp har også vært utkalt på flere leteaksjoner den siste uka, men disse har i liten grad vært preget av påskehøytiden. Kun to av ni leteaksjoner har vært etter savnede skiløpere, og ved begge tilfellene ble de savnede funnet i god behold.
Les mer hos VG og NTB Info