Hopp til hovedinnhold


Ambulansearbeider i Tyskland fikk nok av maset fra pasienter – nå hylles han for det ærlige bildet fra akuttmottaket

Kay Müller er lei av pasienter som tar ting for gitt. Nå går bildet han la ut på Facebook verden rundt, ifølge TV2.
Mange sukker oppgitt over akuttmottak i Norge.
Der venter ofte overarbeidet personell og lang ventetid.
Nylig la Müller ut et bilde fra Facebook-siden Meddy Bear, som er av og for helsepersonell. De opplyser at bildet er tatt på akuttmottaket på et israelsk sykehus. På få dager er bildet delt nesten 16.000 ganger.
Bildet viser hvordan hvordan et traumerom ser ut etter at leger og sykepleiere har reddet livet til et menneske i akutt nød; det er kaotisk og det er blodig.

Rennende nese kan vente

«Nok en gang har jeg hatt en pasient som klaget over at han ble tvunget til å vente to timer på akutten. Jeg er ganske overbevist om at han kan vente noen timer med sin avrevne tånegl eller rennende nese og feber» skriver Müller i innlegget som spres på nett.
Han skriver at han skulle ønske at han kunne vist bildet til denne pasienten.
«Dette, mine venner, er hvordan akuttmottaket virkelig ser ut. Du burde ha gått til fastlegen eller legevakten med snuen din, og ikke dratt til akuttmottaket. Jeg er lei meg for at jeg er litt hard, men jeg synes at det er skremmende at folk tar alt for gitt hele tiden».
Meddy Bear la ut bildet 2. april, og skriver dette:
«Sint på helsepersonellet fordi du har måttet vente for lenge? Tro meg – du vet aldri hvem sitt liv de redder akkurat nå. Håper at du forstår hva jeg snakker om når du ser på bildet!».

Spres i mediene

Innlegget har vakt stor oppsikt i Tyskland, og er blitt omtalt i flere tyske medier.
Se bildet og les saken hos TV2