Ambulansen opptatt i annet oppdrag – brannvesenet måtte frakte skadd pasient selv

Brannvesenet i Sortland er kritisk til ambulanseberedskapen etter at de selv måtte frakte skadd pasient fra brannsted fredag kveld, melder Vesterålen Online.

– Det som skjedde i kveld er noe vi har ventet på. Det har bare vært et spørsmål om tid sier Rune Kvannli, Roar Holkestad og Jan Roar Johannessen i Sortland brannvesen.

For da den ene ambulansen på Sortland var opptatt i annet oppdrag, måtte brannfolka selv frakte en skadd pasient vekk fra brannstedet.

Eksplosjon

For etter en brann i Sigerfjord fredag kveld rykket brannvesenet ut. På tur til stedet fikk de opplyst at det var røykutvikling på stedet og at en person ikke var gjort rede for. På tur til stedet fikk de vite at personen i huset hadde kommet seg ut. Da de kom frem til stedet sendte brannvesenet inn røykdykkere for å stadfeste om det fantes flere folk i boligen.

– Vi fikk da vite at det hadde vært en eksplosjon på en propanflaske i et rom i kjelleren på bygget. Personen som hadde kommet seg ut hadde brente klær og hadde sotet ansikt. Vi så da på det som akutt at personen fikk øyeblikkelig medisinsk hjelp, sier Johannesen.

Problemet var at ambulansen på Sortland var opptatt i et annet oppdrag. Dermed måtte brannvesenet handle raskt.

– Vi fikk beskjed at en ambulanse fra Hadsel var på tur. På dette tidspunktet satt pasienten ute og frøs og bar preg av situasjonen. Vi så på det som akutt at han fikk øyeblikkelig medisinsk hjelp. I samråd med politiet avgjorde vi at vi skulle frakte pasienten i møte med ambulanse, sier Kvannli.

Dermed rydde de kommandobilen og kjørte pasienten i møte med ambulansen fra Hadsel. Roar Holkestad kjørte bilen og møtte ambulansen ved Sortland brannstasjon.

– De spurte der om vi hadde gitt han oksygen, men vi har ikke noe slikt utstyr.

Les mer om saken hos Vesterålen Online

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.