Her slår han politibetjenten

Uforberedt blir politibetjenten slått av mannen som politiet mener var psykisk syk. Politiets Fellesforbund krever at de alltid skal være tre eller fire betjenter på slike oppdrag, skriver NRK Hedmark og Oppland.

Overvåkingsvideoen fra Kremmertorget i Elverum i Hedmark viser hva som skjedde i september 2016 da politiet skulle hente en mann i 30-årene og framstille ham for legevakt.

Uten forvarsel angriper han en av de kvinnelige politibetjentene og slår henne i hodet med knyttet neve.

– Situasjonen snur på et øyeblikk

I fjor hadde politiet totalt 1257 planlagte transporter av psykisk syke til institusjon. Dette er en økning på 166 i løpet av ett år.

Men det totale antall situasjoner der politiet må håndtere alle slags hendelser i psykiatrien er det mangedobbelte. En kartlegging for noen år siden viste at politiet hadde 20.000 ulike psykiatrioppdrag årlig.

I dette tilfellet i Elverum var det tre politibetjenter som kunne håndtere situasjonen, men ofte er de bare to på slike oppdrag.

Daglige overraskelser

– Vi blir daglig utsatt for overraskelser, og bør være tre eller fire betjenter når vi må ta hånd om psykisk syke personer, mener nestleder i Politiets Fellesforbund i Innlandet, Finn Arne Hvalby.

– Det har vært en bekymringsfull utvikling gjennom flere år, med stadig flere slike oppdrag. Vi kan oppleve at situasjonen snur på et øyeblikk, og at utagerende personer kan gjøre hva som helst, sier Hvalby.

Les mer om saken og se video hos NRK

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.