Hopp til hovedinnhold


Har avdekket mangler ved sykehusprosess

Styret i Helse Sør-Øst, har sett på hvordan Sørlandet sykehus har gått fram i saken om nedleggelse av funksjoner ved Flekkefjord sykehus. Ikke alt er etter boka, skriver NRK Sørlandet.
Den 23. februar i år, vedtok styret i Sørlandet sykehus å legge ned traumemottaket og akuttfunksjonen ved Flekkefjord sykehus. Det ble besluttet på tross av sterke innvendinger. 

Mangler knyttet til krav og dokumentasjon

Nå har styret i Helse Sør-Øst RHF sett på nærmere på hvordan Sørlandet sykehus har gått fram i denne saken.
Administrerende direktør i det regionale helseforetaket Helse Sør-Øst, Cathrine M. Lofthus, sier i en pressemelding at Sørlandet sykehus har gjennomført en omfattende prosess som det foreligger mye dokumentasjon på. Likevel påpeker hun at det er avdekket noen mangler.
– Det er mangler i forhold til kravene til prosess og dokumentasjon som gjelder når man planlegger endringer i akuttfunksjonene, sier hun.
Ifølge Lofthus i Helse Sør-Øst, skal arbeid med avklaring i forbindelse med akuttfunksjoner, skje i tråd med krav i «Veileder for arbeidet med utviklingsplaner». Dette betyr blant annet at det skal gjennomføres risiko- og mulighetsanalyser, samt ekstern kvalitetssikring.
Før dette er gjort, vil hun ikke ta endelig stilling til hvilken driftsmodell Flekkefjord sykehus skal drives etter.
Akuttfunksjonene ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, skal diskuteres på styremøtet til Helse Sør-Øst torsdag 9. mars.
Les mer om saken hos NRK