Nødnummer sviktet under Svalbard-skred

Nødnummer 113 og Longyearbyen sykehus’ ordinære telefonnummer var umulig å nå i perioder etter siste snøskred. Årsak: Kursvirksomhet og bærbar telefon, ifølge High North News.

Både Sysselmannens kontor og sivilpersoner hadde store vanskeligheter med å komme frem på telefon til Longyearbyen sykehus samme dag som det siste store snøskredet gikk.

Bærbar uten dekning

Hverken nødtelefonen 113 eller sykehusets nummer ble besvart, eller det ble brutt. Det bekrefter også Sysselmannens kontor overfor High North News.

Årsaken til dette skal, etter hva HNN får opplyst, være at man hadde viderekoblet nødnummeret til en bærbar telefon inne på sykehuset. Denne mangler dekning i enkelte deler av bygningen.

Opptatt med kurs

– Den trådløse telefonen har i korte perioder vært i en del av bygget der dekningen ikke er god nok. Dette var vi ikke klar over. Vi passer nå på at alle trådløse telefoner har god nok dekning hele tiden, opplyser Aksel Bilicz, avdelingsleder på Longyearbyen sykehus.

Grunnen til viderekoblingen av telefonen er at hele sykehuspersonalet var opptatt med katastrofekurs i regi av UNN og Mads Gilbert denne dagen.

Les mer om saken hos High North News

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*