Hopp til hovedinnhold


Dansk mann ble erklært død. Legene fikk det travelt da han plutselig beveget på seg

En mann fra Odense i Danmark ble 31. januar i år erklært død i sitt hjem og kjørt til det danskene kaller intervallstuen på Odense Universitetshospital. Kort tid etter ble han i all hast fraktet opp til akutten for å bli forsøkt gjenopplivet, etter at en sykepleier hadde sett ham bevege på seg, skriver danske Ekstra Bladet.
Legene målte hjerteaktivitet under gjenopplivningsforsøket, men mannens liv sto ikke til å redde.

- Hånda rykket til

Gitte Jørgensen, ambulansesjef i region Sør-Danmark, skriver i en intern mail, gjengitt i danske medier, blant dem dansk TV 2, at hun føler at hun er nødt til å forklare hva som faktisk skjedde:
- Sykepleieren som tok i mot pasienten, så rykkvise bevegelser i en hånd. For å unngå enhver tvil ble avdøde flyttet til akuttmottaket, skriver hun.
Der kjempet legene forgjeves for å gjenopplive mannen, og ifølge Jørgensen registrerte legene hjerteaktivitet under opplivningsforsøket. Kort tid seinere opphørte all hjerteaktivitet, og mannen døde.
Kunne mannen vært i live i dag, dersom han hadde fått en annen behandling? Og var han faktisk i live, da han ble erklært død? Det skal nå Styrelsen for pasientsikkerhet undersøke, etter at sykehuset politianmeldte seg selv.
Les hele saken her