Hopp til hovedinnhold


Prehospital leder: Ambulansepersonell skal ikke behandle hjertestans etter 10-12 minutter

Hvis ambulansepersonell i Region Syddanmark etter 10-12 minutter kommer frem til en pasient med hjertestans som ikke har fått førstehjelp, skal de ikke iverksette behandling av pasienten. Det gir ingen mening. Dette er beskjeden fra regionens prehospitale leder, Gitte Jørgensen. Samtidig har regionen slått fast at det bare skal sendes en ekstra ambulanse ved hjertestans hvis første ambulanse har vurdert at pasienten kan behandles, skriver beredskapsinfo.dk.
I en ny melding til personellet slår Region Syddanmark fast, at man når akuttlegebilen er opptatt, ikke sender en ekstra ambulanse ved melding om hjertestans. Ved hjertestans vil de to som bemanner første ambulanse ikke være nok til å utføre avansert behandling, men i Region Syddanmark skal det nå først tilkalles en ekstra ambulanse når den første ambulanse har kommet frem og personellet har konstatert, at det er ”potensiale for gjenoppliving”. Det skriver Ekstra Bladet.
Ifølge Region Syddanmarks prehospitale leder, Gitte Jørgensen, er det naboer eller andre, som må assistere ambulansepersonellet ved hjertestans, til den andre ambulansen er fremme.
Les hele saken hos beredskapsinfo.dk