Hopp til hovedinnhold


Åpner tilsynssak etter nødnettsaken

Nasjonal sikkerhetsmyndighet åpner tilsynssak mot Direktoratet for nødkommunikasjon i kjølvannet av nødnettsaken. Samtidig etterforsker PST selskapet Broadnet, ifølge Hegnar.no.
Siste: DNK-ledelsen godkjente indisk tilgang til deler av systemet
Bakgrunn: Driftet Nødnett ulovlig fra India
Pressemelding fra DNK: – Vi ser alvorlig på saken
Sikkerhetsmyndigheten vil granske informasjon i saken om hvordan indisk IT-personell hadde tilgang til nødnettet uten å være sikkerhetsklarert. Det opplyser NSM i en pressemelding fredag ettermiddag,
– Bakgrunnen er hendelsen som ble oppdaget 17. desember 2016 og siden varslet til NSM og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, sier avdelingsdirektør Mona Strøm Arnøy i NSM. Tilsynet med DNK starter allerede mandag.
– Dette er bra. Så vil man finne ut hva som er skjedd, og få satt søkelys på læring. Denne feilen er blitt oppdaget fordi noen gjorde jobben sin. Feilen ble oppdaget, korrigert og rapportert. Vi må ikke få en oppfølging her som gjør at folk nøler med å varsle, sier Torgeir Waterhouse i IKT-Norge til NTB.
Les også: Underleverandør nekter for Nødnett-lovbrudd
PST har i tillegg startet etterforskning for å finne ut om det er begått noe straffbart i forbindelse med sikkerhetsbruddet i nødnettet. Nå flytter selskapet Broadnet all drift til Norge.
Tidligere: Nødnettskandalen kan havne hos PST
Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) ble allerede 22. desember i fjor gjort oppmerksom på at indiske IT-arbeidere uten sikkerhetsklarering hadde fått tilgang til det norske nødnettet. Arbeiderne kunne satt store deler av nettet ut av drift.
Les mer om saken hos Hegnar.no