Hopp til hovedinnhold


Bekymret for redningshelikoptrene

Hovedredningssentralen uttrykker spenning om hvorvidt beredskapen i helikoptertjenesten vil være på topp på seks baser fram til høsten 2017. Og ser frem til å få nye redningshelikoptre på plass fra 2018 – og for fullt i 2020, ifølge Bladet Vesterålen.

– Frem til de nye helikoptrene er på plass vil presset på dagens Sea King øke for å holde den høye operative tilgjengeligheten vi har sett frem til nå.

Imponert

Hovedredningssentralen er imponert over jobben Forsvaret gjør for å holde Sea King operative, men har samtidig bekymring for om det vil være mulig å opprettholde redningshelikopterberedskapen på seks baser frem til høsten 2017, heter det i en årsrapport.

Svekker i Troms

Hovedredningssentralen uttrykker også bekymring for hvordan Forsvarets langtidsplan kan påvirke redningstjenesten, og viser til den planlagte flyttinga av Forsvarets Bell-helikopter fra Bardufoss til Rygge.

– Disse helikoptrene brukes ofte i redningsinnsats, og flytting av denne ressursen vil i praksis medføre et hull i helikopterberedskapen i Troms fylke. Hvis dette hullet skal fylles ved bruk av Sea King stasjonert i Bodø og på Banak vil dette medføre en betydelig lengre reaksjonstid, samt en større belastning på redningshelikopterkapasiteten i nord, som allerede er presset. Det vil derfor også være naturlig å foreta en ny vurdering av om det burde etableres en ny redningshelikopterbase i Troms.

Les mer om saken hos Bladet Vesterålen