Hopp til hovedinnhold


Full kamp mellom Notodden og Vinje om ny luftambulansebase

Notodden mener de står klart sterkest nå ren ny base for luftambulanse skal etableres i Telemark. De viser til en analyse som hovedargument, om at en base på Notodden har et nedslagsfelt på 1 660 000 mennesker mer enn om den blir basert i Vinje, ifølge Radio Rjukan.

Tirsdag møter aktørene Vinje, Notodden og Skien hverandre i kampen om luftambulansen. De skal snakke sin sak opp for fylkesrådmann Evi-Anni Evensen.
- Dette møtet er viktig for hvor den framtidige luftambulansen skal stasjoneres. Det er fylkespolitikerne som skal behandle denne saken, sier ordfører Gry Blöchlinger til Telen.
- Det er utarbeidet analyse som viser at Notodden ligger svært gunstig an i forhold til rekkevidde og andre fordeler med Notodden. Vi når faktisk hele 1,9 millioner mennesker i løpet 20 minutters flytid. Det er kanskje det tyngste argumentet i forhold til hva luftambulansen skal betjene, mener ordfører Gry Blöchlinger.
- For Vinje er tallet 240 000 mennesker. For Skien vil det være store havområder som innebærer at det er Redningstjenesten som tar oppdragene i slike områder. Det betyr at Notodden har en veldig strategisk beliggenhet i forhold til det operative, mener NUAS-direktør John Terje Veseth.
- I tillegg har vi infrastrukturen som også helt klart er en styrke. Vi har flyplass, har E-134 kloss opptil og vi har akuttsykehus, sier NUAS-direktør John Terje Veseth, som vet det vil være kamp om å få lokaliseringen. Han legger til at det politisk er enighet om at Telemark er en hvit flekk innenfor luftambulansetjenesten – en karakteristikk som er ensbetydende med dårlig dekning.
Les mer om saken hos Radio Rjukan