Hopp til hovedinnhold


Ny syketransportbil i drift ved St. Olavs Hospital

Den samlede ambulanse- og pasienttransporttjenesten styrkes fra 1. februar, ved å ta i bruk en syketransportbil tilpasset pasienter som ikke trenger medisinsk behandling eller overvåkning under transporten, skriver Pasientreiser.no.

En del pasienter som ikke har akuttmedisinske behov, men som må reise i liggende stilling, blir i dag transportert i akuttambulanse.
Selv om akuttmedisinforskriften definerer at ambulansetjenesten kun har ansvar for transport av syke eller skadde pasienter der det underveis er behov for medisinsk behandling eller overvåkning, ble det i 2015 utført i overkant av 6700 ikke-akutte transporter i Sør-Trøndelag, hvorav 4150 gikk ut fra St. Olav.
Denne gruppen er driftsgrunnlaget for en helt ny og hvit syketransportbil som St. Olavs Hospital nå har anskaffet. Dette etter å ha fått bevilget midler til et treårig regionalt prosjekt i november.
Prosjektet og transporten starter på St. Olavs Hospital 1. februar, og basert på erfaringene herfra vil man vurdere tilsvarende ved de andre sykehusene i regionen.

– Mer effektiv pasientlogistikk

Bilen har plass til to liggende og tre sittende pasienter, og skal primært ivareta liggende pasienter, men kan ta med sittende pasienter når det er ressursbesparende. Sykehustransportbilen skal bemannes og driftes av Portørseksjonen, mens Pasientreiser ivaretar bestillingsfunksjonen. Ambulansetjenesten er faglig tilrettelegger, og nedslagsfeltet er Trondheim og nabokommunene.
Den primære målgruppa er pasienter inn og ut av St. Olav, og tilbudet blir tilgjengelig mandag til fredag 09 - 18.
Les mer om saken hos Pasientreiser.no