Hopp til hovedinnhold


To ambulanser av veien i Trøndelag 2. juledag

VG Direkte meldte at en ambulanse hadde veltet etter utforkjøring i Steinkjer i 08-tiden i dag. Noen timer senere var det i Skovgård i Trondheim at en ambulanse under utrykning kjørte av veien.

En ambulanse har kjørt utfor veien og veltet på Valløya i Steinkjer. Én pasient og tre andre satt i bilen. Om bord i ambulansen var det i tillegg til pasienten, to ambulansearbeidere og en hospitant, ifølge Trønder-Avisa.
Snåsa-ambulansen kjørte i grøfta og traff bergnabb, ble slengt over veien og endte med bakenden først i motsatt grøft, melder Trønder-Avisa.
Kort tid etter hendelsen ankom Steinkjer-ambulansen og pasienten ble overflyttet hit og er nå ankommet Sykehuset Levanger og får behandling for slag.
Pasienten har et uforandret sykdomsbilde, melder politiet på Twitter, ifølge VG Direkte i morgentimene.
– Det er veldig glatt på stedet og bilen skled av veien, sier operasjonsleder, Ole Tuset, i politiet i Nord-Trøndelag.
Ambulansearbeiderne og hospitanten ble fraktet til legevakt i Steinkjer for sjekk og undersøkelse.
12:35 melder VG igjen om glatte forhold for trønderske ambulanser: Ingen personer ble skadet i ulykken, melder politiet i Sør-Trøndelag etter en utforkjøring i Trondheim.
Ambulansen skled av veien i en venstrekurve, opplyser politiet på Twitter. Utforkjøringen førte til en del skader på bilen, men ikke på personalet i bilen, ifølge Adressa.
Det var kun ambulansepersonell ombord.
– På grunn av glatt veibane har ambulansen kjørt inn i midtdeleren etter Greisdalstunellen. Den skal ha sklidd videre langs midtdeleren helt til den stoppet, forteller Volden til NRK.
Ambulansen skal ha fått en del skader av utforkjøringen.
Det skal være svært glatt på veiene i Trøndelag.
Les begge saker hos VG Direkte her og her, samt i Trønder-Avisa, på NRK og Adressa.no