Måtte true UNN med dagbøter på 10.000 kroner for å få opplysninger

Universitetssykehuset Nord-Norge har gjentatte ganger brutt opplysningsplikten. Statens helsetilsyn måtte true med bøter for å få utlevert opplysninger fra helseforetaket, skriver NRK Troms.

– Vi vurderer bruddene på opplysningsplikten som alvorlig, sier Heidi Merete Rudi, assisterende direktør i Statens helsetilsyn.

Hun sier det er helt grunneleggende at de får utlevert opplysninger i saker der pasienter har klaget på behanding, men at de gjentatte ganger har måttet purre på helseforetaket for å få utlevert informasjon.

– Det å få informasjonen vi etterspør er en grunnleggende forutsetning for at vi kan gjøre jobben vår. Vi jobber på vegne av pasientene, og når folk klager er det viktig at vi kan begynne å jobbe med sakene tidligst mulig.

I tidsrommet fra 1. januar 2014 til 30. april 2016 har Statens helsetilsyn påpekt pliktbrudd i 21 slike saker på landsbasis. Universitetssykehuset Nord-Norge HF skiller seg negativt ut. Ni av sakene gjelder UNN HF sin manglende etterlevelse av opplysningsplikten.

Les hele saken hos NRK Troms

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.