Hopp til hovedinnhold


Politiet måtte haike med ambulansen

Politibilene i Gjøvik er i så dårlig stand at politifolk frykter for egen og andres sikkerhet. Politimesteren mener de må velge mellom utstyr og bemanning, ifølge NRK Hedmark og Oppland.

Nylig måtte en polititjenestemann haike med ambulansen da politibilen havarerte under en utrykning der det stod om liv og helse.
– Servoen røyk og tjenestemennene måtte bare stanse. Heldigvis gikk det bra, sjøl om hele regionen også var uten beredskap i to timer.
Det forteller en frustrert Finn Arne Hvalbye i Politiets Fellesforbund. Han er svært bekymra for situasjonen, både når det gjelder mannskap og kjøretøy.
– I tillegg så er det lite folk på jobb, bemanningen er helt marginal i perioder. Helt ned til to på jobb for å dekke et stort område med 90 000 innbyggere. Da må vi i alle fall ha utstyr vi kan stole på, sier Hvalbye.

– Må velge mellom biler og folk

Men øverste sjef for politidistriktet har ingen penger å bruke på nye politibiler i år.
– Det burde vært kjøpt inn flere biler, men vi har prioritert å ha så mange politifolk som mulig i arbeid, sier politimester i Innlandet Johan Brekke.
Brekke sier at situasjonen har forverret seg det siste året. Nå har de ikke lenger noe valg, neste år må de bruke penger på en ny bil.
– Det betyr at vi må holde politistillinger ledige for å ha råd, sier han.
Les mer om saken hos NRK