Ambulansetjenesten fikk applaus i Oslo Pride

Lørdag ble det arrangert parade under Oslo Pride-uken. En gjeng fra ambulansetjenesten i Oslo deltok med stor stolthet i uniform i årets parade. 

Prehospital gjeng klare før paraden, bak fra venstre: Tony, Arne, Hans Alexander, Jacob og Ole Anders. Foran fra venstre: Monica, Kine, Elisabeth og Miriam. Foto: Privat

Prehospital gjeng klare før paraden, bak fra venstre: Tony, Arne, Hans Alexander, Jacob og Ole Anders.
Foran fra venstre: Monica, Kine, Elisabeth og Miriam. Foto: Håkon Kornstad

– Paraden er til for å vise mangfold og inkludering. I år var tema under Oslo Pride solidaritet. Hendelsen i Orlando gjorde unektelig inntrykk på mange mennesker, og preget naturligvis årets arrangement, forteller stasjonsleder Tony Møller som jobber på seksjon Smestad i Oslo.

Oslo universitetssykehus (OUS) sine verdier er kvalitet, trygghet og respekt, og deltakelsen bygger opp under målene om en kultur som skal være åpen, lærende og helhetstenkende.

17. mai-stemning

Over 30.000 deltakere i paraden, og 104 innslag var påmeldt, noe som er ny rekord. Politiet, Norsk Sykepleierforbund, Forsvaret, Sporveien, Norsk Fotballforbund og Den amerikanske ambassaden var blant organisasjonene som var representert. Politiet vant for øvrig prisen for beste innslag i paraden. Gatene langs ruten var fylt til randen med 150.000 som så på.

– Langs hele løypen opplevde vi at det var en svært positiv oppmerksomhet rundt vår deltakelse, og på flere steder applauderte publikum til oss som deltok fra ambulanseavdelingen, sier Møller.

Leder for Prehospital Klinikk Terje Strand, HR leder Anita Walsø og ambulansesjef Ola Borstad ga i ukens nyhetsbrev uttrykk for stolthet ved at ansatte representere Prehospital Klinikk på en slik flott måte.

– Det var en flott anledning for oss å vise at vi gjenspeiler befolkningen, og er en åpen organisasjon som leverer likeverdige tjenester til hvem det måtte være, uavhengig av religion, sosial status, kjønn eller legning, sier Møller.

Ønsker større ambulanseinnslag neste år

Til neste år ønsker OUS ambulansetjeneste å ta enda mer plass i paraden. Møller ønsker å være kontaktperson for ambulansepersonell også fra andre tjenester som ønsker å delta.

– Vi kan møtes i forkant, ha felles frokost og lunsj.

E-postadressen hans er tonmey@ous-hf.no.

Oslo sydet av liv lørdag med festglade Pride-deltagere togende gjennom hovedstaden under regnbueflagget, men under moroa er det også alvor; noe den tragiske massakren av 50 mennesker på det skjeive utestedet Pulse i Orlando viser med all tydelighet. Det hadde vært artig med like stor deltakelse neste år.

Fra London Pride i 2014. Her deltar også kjøretøy fra ambulansetjenesten. Foto: Live Oftedahl

Fra London Pride i 2014. Her deltar også kjøretøy fra ambulansetjenesten. Foto: Live Oftedahl

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.