Sepsisprosjekt gir resultater over all forventning

NORDLANDSSYKEHUSET: Tidligere var median for prosentandelen som får antibiotika innen 60 minutter etter ankomst sykehus 25 prosent. I tidsrommet mars til april 2016 gikk prosentandelen opp til hele 83 prosent, forteller de på sine nettsider.

Tidligere: Sepsis oppdages ofte seint – og har høyere dødelighet enn hjerteinfarkt og hjerneslag

Totalt et femtitalls ansatte i AMK, akuttmottaket og observasjonsenheten har siden januar deltatt på fagopplæring innen sepsis.

Opplæringen bestod i hvordan man raskt og systematisk kan avdekke alvorlig sepsis hos pasienter, og videre behandling av denne. Behandlingen består blant annet i antibiotikabehandling, og det haster å komme i gang med denne for å unngå alvorlig utfall.

Akuttmottaket startet i mars opp som pilot for prosjektet. Prosjektet ble ledet av Hanne Winge Kvarenes, rådgiver ved seksjon for pasientsikkerhet og seksjonsoverlege ved infeksjonsmedisin, og  Silje Bergland Ellingsen, lege i spesialisering (LIS) ved medisinsk klinikk.

I tidsrommet november 2015 til januar 2016 var median for prosentandelen som får antibiotika innen 60 minutter etter ankomst 25%. I tidsrommet mars til april 2016 gikk prosentandelen opp til hele 83%. Suksessen kunne ikke gå upåaktet hen, og kake ble bestilt til de involverte.

LIS-lege Bergland Ellingsen har valgt sepsisprosjektet som en del av sin forbedringsutdanning i regi av Helsedirektoratet og det nasjonale Pasientsikkerhetsprogrammet «I trygge hender 24/7», og får her strukturert veiledning underveis i prosjektet for at hennes team raskere skal oppnå målene de har satt seg.

Les hele pressemeldingen hos Nordandssykehuset 

One Comment

  1. Pingback: Nye sepsis-kriterier - Ambulanseforum

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.