Hopp til hovedinnhold


Stavanger vil ha bachelorutdanning i ambulansefag

En egen bachelor-utdanning i ambulansefag kan starte ved UiS. Håpet er at finansieringen kommer på plass på statsbudsjettet, melder Stavanger Aftenblad.
Stavanger universitetssjukehus (SUS) og Universitetet i Stavanger (UiS) har slått seg sammen for å få sette i gang en treårig utdanning i ambulansefag.
- Vi ønsker å få pilotmidler fra regjeringen. Kunnskapsdepartementet (KD) har sagt at det vil sette i gang i hvert fall to pilotprosjekter i Norge. Vi har et veldig godt fagmiljø her, sier Kari Vevatne, instituttleder helsefag UiS.
I sitt satsingsforslag for 2017 har UiS skrevet i brev til KD at de ønsker om lag 30 studieplasser på bachelornivå (180 studiepoeng) og 20 plasser innen en master innen akuttmedisin. UiS tilbyr i dag en eksternt finansiert master innen akuttmedisin, men ønsker en permanent ordning som er statsfinansiert. UiS tilbyr også en utdanning i ambulansefag på 60 studiepoeng for ambulansearbeidere.

Avansert akuttbehandling

- Når stadig mer diagnostisering og behandling starter i ambulansen, vil det være nyttig å ha noen medarbeidere med enda bedre kompetanse. Vi er i dialog med UiS og ser positivt på et samarbeid om en slik utdanning. Ambulansearbeidere har i dag fagbrev. Vi ønsker også at de skal kunne ta denne utdanningen uten å måtte ta studiespesialisering først. I tillegg ønsker vi å kunne tilby dette som deltidsutdanning, sier sykehusdirektør Inger Cathrine Bryne.
Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad