Hopp til hovedinnhold


Helsepris til tverrfaglig Alta-team

Fastlege og stipendiat Magnus Hjortdahl fikk Legeforeningens kvalitetspris for primærhelsetjenesten 2016 sammen med ambulansefagarbeider Geir Jøran Sara, sykepleier Hege Holmgren og sykepleier Hilde Hætta Eng for arbeidet med å etablere regelmessig tverrfaglig simuleringstrening og behandling av akutte helsetilstander i primærhelsetjenesten, melder Altaposten.
Prisene ble delt ut på Legeforeningens landsstyremøte på Soria Moria Konferansehotell.

Praktisk trening

Gruppen har instruert og trent helsepersonell i ledelse, dialog, samspill og håndtering av kritiske helsetilstander siden 2007. Formålet har hele tiden vært å gi tryggere pasientbehandling, fortrinnsvis prehospital behandling av hardt skadde pasienter, men også instruksjon og øvelse innenfor akuttmedisin og sammensatte behandlingsmetoder.
– I Alta møtes vi en dag i måneden. Da setter vi fokus på forskjellige scenarier, øver og evaluerer. Det er viktig å finne ut hva som fungerer godt og hva som må gjøres bedre, forklarer Hjortdal, vi ønsker selvfølgelig det beste for pasientene.
Treningen er gjennomført ved å tilpasse sykehusmodellen BEST for primærhelsetjenesten, og Legeforeningen sier i sin uttalelse at om dette gjennomføres i hele over landet vil det bidra til tryggere prehospital pasientbehandling i hele primærhelsetjenesten.

Spleiselag

I Alta har tiltaket har pågått siden 2007 og er et spleiselag mellom lokalsykehuset, Alta kommune og Finnmarkssykehuset, hvor ambulansearbeidere, sykepleiere og leger får faglig påfyll og praktisk øvelse.
– Dette viktig og nødvendig trening, og vi får også gjennomført lovpålagte samhandlingsøvelser på tvers av seksjonene, fremholder Hjortdahl.
Les mer om saken hos Altaposten