Svartid på AMK og responstid i ambulansetjenesten

Helsedirektoratet oppsummerer måloppnåelsen for de 113 kvalitetsindikatorene i helsetjenesten, og melder at svartid er i en positiv utvikling på sine nettsider.

AMK Oslo får ikke lenger tvangsmulkter for svartid på mer enn 10 sekunder i 90 prosent av anropene. Illustrasjonsfoto: Live Oftedahl

AMK Oslo får ikke lenger tvangsmulkter for svartid på mer enn 10 sekunder i 90 prosent av anropene. Illustrasjonsfoto: Live Oftedahl

Svartiden på det medisinske nødnummeret 113 hadde en svært positiv utvikling i løpet av 2015, der andel anrop som ble besvart innen 10 sekunder økte fra 79,9 prosent i 1. tertial til 87,2 prosent i 3. tertial.

Den nye akuttmedisinforskriften, som kom i mai 2015, setter som krav at 90 prosent av anropene skal besvares innen 10 sekunder. Flere sentraler oppnådde kravet mot slutten av 2015.

Responstid

Flere fylker ligger tett opptil kravet om veiledende responstid for når ambulanse skal være fremme på hendelsesstedet. Kravet er at den skal være fremme innen 12 minutter i 90 prosent av hendelsene i tettbygde strøk og innen 25 minutter i 90 prosent av hendelsene i grisgrendte strøk.

Oslo ligger nærmest veiledende responstid i tettbygde strøk med måloppnåelse på 81 prosent, og Vestfold har best måloppnåelse i grisgrendt strøk med måloppnåelse på 89 prosent. Det er likevel ingen fylker hvor de veiledende responstidene innfris fullt ut, og det er variasjon mellom fylkene.

Les hele saken hos Helsedirektoratet

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.