Norgesmesterskap i akuttmedisin

Den 8.–10. september går Norsk ambulansemesterskap 2016 av stabelen. Flere har allerede begynt å melde sin interesse.

Fra konkurranse i utlandet. Foto: Oslo universitetssykehus.

Fra konkurranse i utlandet. Foto: Oslo universitetssykehus.

Fra Ambulanseforum nr. 2 2016

Initiativtakerne kaller det «Norges viktigste mesterskap». De fleste konkurranser kan ikke vise fram deltakere med kunnskap som redder liv. Det kan denne.

Meld på lag!
Påmeldingen for å melde på lag har åpnet her.

Arrangementet vil foregå på Ullensaker Gardermoen i Akershus. Bak initiativet står interesseorganisasjonen EMS Norway. Konkurransen har plass til ti påmeldte lag.

Et lag består av tre utøvere. Målsetningen er å få med lag fra hele landet, derfor er plassene fordelt mellom helseregionene. Altså to lag fra Helse Nord, to fra Helse Midt-Norge og to fra Helse Vest, samt fire lag fra Helse Sør-Øst.

– Vi ønsker en så god geografisk fordeling av lagene som mulig, slik at hele landet blir representert, forteller Thomas Renngård, som står i spissen for initiativet i samarbeid med Norsk Paramedic Forening.

NAKOS (Nasjonalt kompetansesenter for prehospital akuttmedisin) vil stå for vurderingskriterier samt kvalitetssikring av det faglige innholdet.

To dager med moro
Konkurransen vil gå over to dager, og består av seks poster. Postene vil ha både medisinske- og traumekasuistikker. Det vil også være fokus på «ikke-medisinske ferdigheter» som teamwork og ledelse i team.

Uten å røpe for mye, er planen at mesterskapet åpner med en fellesstart torsdag kveld, etter innregistrering og briefing av deltagere og dommere. Resten av konkurransen vil foregå på fredagen.

– Det handler om å ha stolthet i eget fag, og det å tørre vise frem hvilken kompetanse vi som ambulansepersonell faktisk innehar. Så meld dere på, og begynn å øve, oppfordrer Thomas.

– Dette blir gøy!

Informasjon og påmelding ligger her og følg også EMS Norway på Facebook her.

2 Comments

  1. Pingback: Ambulansemesterskapet er fulltegnet, se hvem som stiller - Ambulanseforum

  2. Pingback: Ti tøffe lag på ambulansemesterskap 2016 - Ambulanseforum

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.