Nå kommer reglene for behandling av nedkjølte barn

Seks år etter at to jenter omkom i Karihola i Kristiansund, får Helse-Midt Norge rutiner for behandling av nedkjølte barn. Det melder NRK Møre og Romsdal.

Les også: Det jobbes med en nasjonal prosedyre

Bakgrunn: Seks år siden ulykka i Karihola – sier nei til nasjonale retningslinjer

Sykehusene i helseregionen er nå enige om hva som skal gjøres når helsepersonell kommer over nedkjølte barn.

– De skal kontakte AMK-sentralen som så skal sette dem i kontakt med vakthavende thorax- (hjerte) kirurg ved St. Olavs Hospital i Trondheim, sier fagdirektør Kjell Salvesen. De skal da i fellesskap finne ut hvor det er best å sende barnet.

Etter ulykken i Karihola i Kristiansund 7. mars 2010 har det vært uavklart hva en skal gjøre med små nedkjølte barn. Nå sier Salvesen at alder, tilstand og flyvær vil avgjøre om pasienten skal fraktes til St. Olavs i Trondheim eller Rikshospitalet i Oslo. Den nye prosedyren sier nå at det er legen i helikopteret og vakthavende hjertekirurg som avgjør dette i fellesskap.

Kan bli regel for hele landet

Salvesen sier til NRK at regelen som nå innføres i Helse Midt- Norge kan komme til å bli gjeldende for hele landet. Helsedepartementet sa for bare noen uker siden at de ikke skulle ha slike, men Salvesen bekrefter at det nå at det pågår et arbeid i ei gruppe som skal komme med innspill til nasjonale retningslinjer før nyttår.

Les mer om saken hos NRK

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.