Hopp til hovedinnhold


Olav Duun videregående begynner med studieforberedende på ambulansefag

Fra høsten 2016 blir utdanningen studieforberedende, melder de på sine nettsider.
Olav Duun videregående skole utdanner elever i ambulansefag i Nord-Trøndelag, og har et tett samarbeid med ambulansetjenesten i området.
«Vi ønsker å gjøre utdanningen enda bedre og møte behovet for økt kompetanse i ambulansetjenesten. Utdanningen vil også være tilpasset ny akuttmedisinsk forskrift,» står det på nettsiden.
I tillegg til at ny modell er studieforberedende, vil VG3 ha programfag med fokus på praktisk utøvelse i faget og redningsteknisk kunnskap.
Strømmen videregående skole i Akershus har tilbudt ambulansefag med studieforberedende på VG3 det siste året. Der har de ambulansefag en dag i uka. Dette kom blant annet som følge av at ambulansetjenesten ved Oslo universitetssykehus krever at de som skal hospitere eller få veiledet praksis i ambulansetjenesten må være myndige.
Vestfold starter nå opp egen ambulansefaglinje på Thor Heyerdahl videregående skole. Der ønsker ambulansetjenesten å delta når ambulansefagsøkerne intervjues og vurderes i forhold til motivasjon, fysisk styrke og skikkethet. Elevene som får plass får en intensjonsavtale om læreplass i Vestfold.