Overtar om en måned: Ambulanseselskap mangler 238 ambulansearbeidere

DANMARK: Det virker som det er langt igjen før det nederlandske selskapet Bios er klar til levere en ordentlig ambulansedrift i Sørjylland og på Fyn, melder Newsbreak.dk.

Dansk ambulanse. Foto: Alf van Beem, Wikimedia Commons

Dansk ambulanse. Foto: Alf van Beem, Wikimedia Commons

Bakgrunn: Falck tapte anbud i Syddanmark

Les også: Tidligere helsedirektør mener at ambulansesaken er bekymrende – Bios har ennå ikke ansatt en eneste dansk ambulansearbeider

Siste: Tyske ambulansearbeidere skal lære seg dansk på en måned

Bios overtar driften av ambulansene i Region Syddanmark om bare 36 dager, men selskapet mangler ennå å ansette hele 238 ambulansearbeidere.

Slik lyder det i alle fall fra regionen, som vurderer at selskapet burde ha ansatt i alt 558,2 fulltidsansatte, før de kan levere et »tilfredsstillende nivå«.

I forrige uke fremla Bios vaktplanen for september for regionen, og selskapets administrerende direktør, Morten Hansen, innrømmer at vaktplanen kun henger samme fordi flere har sagt ja til å ta ekstravakter.

Vaktplanen er likevel godkjent av Region Syddanmark til tross for manglen på ansettelser, forteller Thyge Nielsen (V), som er leder for regionens prehospitale utvalg.

– Våre tall er uttrykk for en idealbemanning. Bios erkjenner selv at det her er den absolutte minimumsbemanning i en oppstartsfase, og jeg forventer at Bios meget raskt får flere folk.

Les mer om saken hos Newsbreak

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.