Hopp til hovedinnhold


Politiet vil ha døgndrift av psykebilen

Mens Helse Vest vurderer å parkere den psykiatriske ambulansen, vil politiet at den skal være operativ døgnet rundt, skriver Stavanger Aftenblad.
Mange frykter at psykebilen vil bli nedlagt som følge av tiltaksplanen til ledelsen i Helse Stavanger. Helse Stavanger må spare 44.6 millioner kroner  i 2013 og psykebilen er blant kuttforslagene.
Blant dem som frykter et slikt kutt er visepolitimester Gøril Våland i Rogaland politidistrikt. I dag henter politiet i snitt rundt 100 psykisk syke i måneden. Våland er redd tallet blir enda høyere om psykebilen forsvinner.
- Det undrer meg at ledelsen i Helse Stavanger i det hele tatt kan foreslå å kutte psykebilen. Allerede i dag knyttes for mye av politiets ressurser opp til henting av psykiatriske pasienter. Ressurser som kunne vært brukt til kriminalitetsbekjempelse. En kan ikke belage seg på at politiet skal overta denne oppgaven, sier visepolitimesteren til Aftenbladet.

Rundskriv

I dag er psykebilen på veiene i ukedager fra klokken 09.00 til 21.00. I stedet for å kutte dette tilbudet mener Våland at psykebilen skulle vært på veiene alltid.
Les mer om saken hos Stavanger Aftenblad