Hopp til hovedinnhold


– Trenger beredskapssenter med helikopter utenfor Oslogryta

Regjeringa vil styrke beredskapsarbeidet med 109 millioner kroner, men satsingen i distriktene er for svak, mener stortingsrepresentant, ifølge NRK Møre og Romsdal.
Regjeringa vil styrke beredskapsarbeidet med 109 millioner kroner, for å følge opp feil og mangle i beredskapen som 22. juli-kommisjonen har pekt på.
22. juli-kommisjonen kom med en hard dom av norsk beredskap og håndtering av terroren sommeren 2011. Onsdag kom svaret fra regjeringa gjennom ei stortingsmelding for terrorberedskap.
Stortingsrepresentant for Møre og Romsdal Oskar Grimstad fra Fremskrittspartiet mener regjeringa satser altfor lite på beredskap.
– Etter Fremskrittspartiet sitt syn er 109 millioner kroner altfor lite, sier Grimstad.

– Trenger helikopter i hver landsdel

Stortingsmeldingen har konkrete henvisninger til listen med anbefalinger fra 22. juli-kommisjonen.
Se regjeringas oversikt her.
Pengene skal blant annet gå til en nasjonal politioperativ sentral, et nytt system for masseinnkalling av politimannskap, mer politifolk, nettbrett i politibiler og et prøveprosjekt for felles nødnummer. Men distriktene blir glemt, mener Grimstad.
– Regjeringen må snart forstå at det ikke finnes en naturlov som tilsier at katastrofer bare skjer i Oslogryta. Vi trenger et beredskapssenter med helikopter i hver landsdel og ikke bare på Alnabru, sier Grimstad. 
Les mer om saken hos NRK