Hopp til hovedinnhold


Krever svar om ambulanse

Styret i Nordlandssykehuset må nå redegjøre for Helse Nord hvordan de håndterer ambulansetjenesten.

Styret i Nordlandssykehuset må nå redegjøre for Helse Nord hvordan de håndterer ambulansetjenesten, skriver Avisa Nordland.
Les også: Ambulansetjeneste i krise og Bare to tjenester igjen med rene hjemmevakter
Styret i Helse Nord diskuterte den omtalte ambulansesaken onsdag. På bordet lå et dokument som omtalte Helse Nords krav til driften av ambulansetjenesten.
Det står ingenting i dokumentet om Nordlandssykehusets ambulansedrift er i tråd med Helse Nord sine krav.
Rabalder
26. januar i år skrev Avisa Nordland om en hemmelig ambulanserapport utarbeidet i Prehospital klinikk i Nordlandssykehuset. Rapporten avdekket alvorlige mangler i ambulansetjenesten.
Det ble rabalder. Ansatte og tillitsvalgte stilte seg bak rapporten, mens sykehusets ledelse avviste at rapporten ga et korrekt bilde.
Vil ha svar
Omfanget av saken ble så stor at den også ble diskutert i Helse Nord sitt styremøte tidligere i februar. Da ble det bestemt å få en full gjennomgang av saken.
Da styret kom sammen onsdag, hadde administrerende direktør Lars Vorland i Helse Nord endret sitt opprinnelig forslag til vedtak. I det nye forslaget, som styret vedtok enstemmig, ber styret i Helse Nord om å få en redegjørelse om hvordan Nordlandssykehuset praktiserer retningslinjene.
– Det ble reist spørsmål fra styremedlemmer om hvordan Nordlandssykehuset forholder seg til retningslinjene. Derfor bestemte styret seg for å be om slik redegjørelse fra styret i Nordlandssykehuset, sier styreleder i Helse Nord, Bjørn Kaldhol.
Les mer om saken hos Avisa Nordland