Hopp til hovedinnhold


Lederflukt fra Nordlandssykehuset

I løpet av sju år har det vært 21 lederskifter i Prehospital klinikk ved Nordlandssykehuset, ifølge Avisa Nordland.
Bakgrunn: Slakter ambulansetjenesten i Nordlandssykehuset i hemmeligstemplet rapport
Les også: Forlanger at noe skjer og Penger eller liv? 
I «Ambulanserapporten», som er unntatt offentlighet av sykehusledelsen ved Nordlandssykehuset, trekkes hyppige lederskifter fram som et alvorlig sykdomstegn ved Prehospital klinikk i Nordlandssykehuset.
Ifølge analysen, skal det ha vært 21 lederskifter i klinikken på sju år. De siste to årene har det vært tre ulike klinikksjefer. Og bare i Bodø, har det vært sju enhetsledere på like mange år.
Lederflukten fortsetter
Mye tyder på at NLSHs problemer med å holde på sine ledere, fortsetter:

  • Ambulansesjef Erlend Rånes er sykmeldt, men ønsker ikke å kommentere den bakenforliggende årsaken til sykmeldingen overfor AN.
  • Anestesilege og medisinskfaglig ansvarlig for ambulansetjenesten, Christian Waage, har varslet at han vil søke forskningspermisjon.
  • Den siste i rekken av ledere som takker for seg, er klinikkoverlege Harald Stordal.

– Jeg kan bekrefte at jeg har levert min oppsigelse, men ønsker ikke å kommentere dette ytterligere på det nåværende tidspunkt, sier han.
Stordal ble ansatt på slutten av året i 2011, blant annet for å ta tak i internkontroll og få på plass kvalitetsindikatorer i klinikken, men etter bare ett år i stillingen, fratrer han.
Sammensatte årsaker
Sykehusdirektør Paul Martin Strand, mener at årsakene til de hyppige lederskiftene er mange og sammensatte:
– Klinikkens første lederteam fratrådte omtrent samtidig i overgangen 2010/2011, uten at det lå noen konflikter bak dette. Da ble det umiddelbart konstituert ny klinikksjef, for inntil ett år, og deretter tilsatt ny permanent klinikksjef i januar 2012, forklarer han.
Les mer om saken hos Avisa Nordland