Hopp til hovedinnhold


Skal teste ut kjernejournal

Folk i Trondheim blir de første i landet som får teste ut den nye journalen som skal gjøre det tryggere for deg å være pasient.

Folk i Trondheim blir de første i landet som får teste ut den nye journalen som skal gjøre det tryggere for deg å være pasient, ifølge NRK Trøndelag.
Det er aller første gang Helse-Norge prøver noe slikt, og Trondheim er første kommune ut.
At pasientjournaler ikke kan deles mellom helseinstanser, har lenge vært et problem, og nå har Helsedirektoratet altså planer om å innføre en helt ny type fellesjournal for helseopplysninger.
Den skal prøves ut i Trondheim fra høsten 2012, og her skal bare de aller mest vesentlige helseopplysningene om folk være med – uten vanntette skott mellom journalsystemene til legevakt, fastlege og sykehus.
Helseopplysningene som skal være med her, er for eksempel informasjon om legemiddelbruk og allergier.
– Det presiseres at denne piloten ikke handler om den mye omtalte ”En felles pasientjournal”, løsningen som ble lansert av helseminister Støre før jul, men den skal være et viktig bidrag til å samle kunnskap og erfaring som skal bringe oss viktige skritt fremover i den retningen, sier prosjektleder i Trondheim kommune, Tor Erling Evjen.

I dag: Vanntette skott

Fra august skal alle innbyggerne i Trondheim registreres i den nye såkalte «kjernejournalen» – dersom de ikke reserverer seg.
Den nye journalen skal gjøre viktige helseopplysninger tilgjengelig for legevakt, fastlege og sykehus, og dermed øke pasientsikkerheten.
Les mer om saken hos NRK Trøndelag