Hopp til hovedinnhold


HOD fastholder nødnummerprosjekt

Selv om fagmiljøene og Helsedirektoratet har forsøkt å stoppe pilotprosjektet for felles nødnummer, bøyer ikke Helse- og omsorgsdepartementet av.

Selv om fagmiljøene og Helsedirektoratet har forsøkt å stoppe pilotprosjektet for felles nødnummer, bøyer ikke Helse- og omsorgsdepartementet av, skriver Dagens Medisin.
I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) i september uttrykker Helsedirektoratet bekymring for pilotprosjektet på felles nødnummer og felles nødsentral i Drammen.
Direktoratet ber departementet «vurdere om pilotprosjekt for felles nødnummer og felles nødsentral bør gå videre uten deltakelse fra helsetjenesten.»
Prosjektbeskrivelse i oktober
Pilotprosjektet ledes av Justis- og beredskapsdepartementet.
I sitt svar til departementet 9. oktober, viser HOD til regjeringens beslutning om pilot med felles nødnummer. Videre skriver departementet at referansegruppen, hvor Helsedirektoratet er representert, i løpet av oktober vil lage en prosjektbeskrivelse som skal operasjonalisere Regjeringens beslutning.
Forholder seg til rammene
Divisjonsdirektør Cecilie Daae i Helsedirektoratet sier til Dagens Medisin at HOD har bedt direktoratet fortsette å arbeide med pilotprosjektet.
Direktoratet viser til at utredning av forutsetningene for pilotprosjektet har avdekket juridiske, tekniske, organisatoriske og faglige utfordringer – og at det blant annet må avklares et tydelig eierskap og hvem som har et ansvar for en felles nødsentral samt avklaringer knyttet til sørge-for-ansvaret, drift av nødnummer 113 og journalplikt.
Les mer om saken hos Dagens Medisin