Hopp til hovedinnhold


Helsedirektøren ut mot Justisdepartementet

– Justisdepartementet burde i større grad være interessert i å få informasjon og i en åpen offentlig debatt om beredskap, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i 22.juli-forklaringen.

– Justisdepartementet burde i større grad være interessert i å få informasjon og i en åpen offentlig debatt om beredskap, sier helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i 22.juli-forklaringen, ifølge Dagens Medisin.
Les også: – Ingen tok informasjonsansvaret den 22. juli
Fredag ble de hemmeligstemplede 22.juli- forklaringene offentliggjort på Riksarkivet sine hjemmesider.
"Justisdepartementet er formelle"
I sin forklaring går helsedirektør Bjørn-Inge Larsen ut mot Justisdepartementet, og i forklaringen heter det følgende:
– I spørsmålet om det bør etableres et fast lederdepartement i krisesituasjoner, så erfarer han at Helse- og omsorgsdepartementet fungerer bedre enn Justisdepartementet. Han mener det ville vært mer dramatisk om Justisdepartementet skulle fått ansvaret for å håndtere for eksempel en smittesituasjon.
Larsen sier også  i forklaringen,  at han ikke har sterke meninger om hvordan Justisdepartementet utførte sin rolle som lederdepartement 22.juli – fordi han sier departementet ikke fremsto som veldig tydelige overfor Helsedirektoratet.
– Direktoratet fikk lite føringer fra Justisdepartementet og hadde heller ikke behov for dette, heter det i forklaringen.
Larsen sier videre at Justisdepartementet er formelle og sier de ikke har noen dialog med Helsedirektoratet.
– Justisdepartementet burde i større grad være interessert i å få informasjon og i en åpen offentlig debatt om beredskap. Han eksemplifiserer det med Nødnett:
Les mer om saken hos Dagens Medisin