Hopp til hovedinnhold


Helseministeren lovet masse, men ingenting er gjennomført

For ett år siden lovet Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen flere tiltak som skulle forbedre ambulansesituasjonen i Follo distriktet.

For ett år siden lovet Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen flere tiltak som skulle forbedre ambulansesituasjonen i Follodistriktet, skriver Østlandets Blad.
Helsebussen skulle frakte flere bårepasienter til Follo, tre nye bårebiler skulle settes inn og first responder på Nesodden skulle finansieres ( det vil si det skulle stasjoneres en enmannsbetjent ambulanse, bemannet av ambulanseperson på Nesodden).
Nå har stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos (Frp) sendt et brev til helse- og omsorgsministeren med forespørsel om hva som skjer.
– Jeg sitter på mer enn nok informasjon som tilsier at nesten ingenting av det Strøm-Erichsen lovet  i 2011 er gjennomført.
I brevet sier hun: Helsebussene som statsråden mente skulle avlaste ambulansetjenesten hevdes at knapt har hatt virkning. Det er heller ikke kommet noen nye bårebiler eller penger til first responder på Nesodden.
ØB har også snakket med tillitsvalgt Åsmund Aune ved Ski ambulansetjeneste som kan bekrefte alt det Kjos skriver.
– Det eneste som har skjedd siden  Helseministeren gikk offensivt ut i fjor er at vi har fått utvidet "åpningstid" på en ambulanse ved Korsegården med 15 timer i døgnet 6 dager i uken. Når det kommer til det Strøm-Erichsen lovet å gjøre noe med, har ingen ting skjedd, sier Aune.
Les mer om saken hos Østlandets Blad