Akutt sulten?

NYC fruktsalat. Foto: Marisa D. Meglio

Hva er din superoppskrift på jobb? Jarle og Anne lager kokebok for ambulansepersonell. Tittelen er «Akutt sulten», og de ønsker ditt bidrag!

Fra Ambulanseforum nr. 2 2012

Ønsker du å abonnere? Sjekk her. 

Som makkere gjennom flere år har vi sammen spist oss gjennom det som fins av subs, bensinstasjonpølser, ferdigsmurte knekkebrød og boller.

I tillegg har vi hatt fantastiske prosjekt på kjøkkenet, laget mat som er både sunn og rimelig i innkjøp.

Bare for å måtte forlate den og returnere tre timer etterpå til kald saus, tørre kjøttstykker og brød som du kan slå i hjel en mann med.

60 m pølse... Foto: Tim Lindenschmidt

Uttrykket ”pølsearbeidere” er kjent over det ganske land; ambulansepersonells kosthold er begredelig. 

Så nå vil vi lage det vi selv har savnet: En kokebok for ambulansepersonell.

Med mat som er passe sunn, passe billig og som kan varmes tre ganger (eller hvert fall en, av hensyn til lumske bakterier).

Vi vet at det kryr av gode oppskrifter på ambulansestasjonene rundt i Norge, og derfor ønsker vi oss oppskrifter som kan være med i boka.

Har du en ”Stasjonssjefens laks”, ”Basens gryterett” eller ”Lærlingens monsterfrokost” å dele?

Foto: Wikimedia Commons

Vi lover ingen betaling, men hederlig omtale i en bok som vi tror vil være nyttig for vår felles helse og trivsel. 

Skriv gjerne noen ord om retten og stasjonen og/eller kokken. Send oss en epost, og husk å oppgi navn så vi kan komme i kontakt med deg etterpå.

Vi kan også nås på Facebook, boka har egen side som heter Akutt Sulten.

Jarle Berget:  jarleeirik@c2i.net 

Anne Cath Meese: annecathm@hotmail.com

 

2 Comments

  1. Nachos bombe

    Trenger;

    Kjøttdeig
    Løk
    1 boks mais (og evt annanas)
    gratineringsost
    1 glass tacosause (styrke etter smak)
    1 pose tacopulver
    1 dl vann (pr pose pulver)
    Nachos chips (etter smak)

    Brun kjøttdeig og løk (om ønskelig tilsett salt, pepper, grillkrydder)
    tilsett mais (annanas)
    tilsett pulver og tacosaus og bland godt + 1 dl vann og varm opp til kokepunktet.

    Ta en dyp tallerken og knus nachoschips oppi.

    ta på ønsket mengde kjøttdeigsaus og bland litt lett.
    strø over ost…

    …sett tallerken i stekovnen på 200 grader til osten er gylden, og server ;)

    Smaker også godt kaldt (etter den irriterende «taxi»turen du måtte dra på ) ;)

  2. Ikke navngitt rett

    Koke pasta skruer, og bland med Pesto

    Steke strimlet svinekjøtt, gjerne med salt og pepper.

    Fres\wok medium strimler\biter av rød paprika og rødløk (fres bare i kort tid)

    Bland alt sammen i en gryte og server med hvitløksbrød.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.