Hopp til hovedinnhold


– Tror de som ser serien kommer til å bli stolt over Sykehuset i Østfold

Torsdag er det premiere på "Alarm 113". En ny TV-serie der du får et innblikk i den viktige jobben Sykehuset i Østfold og redningspersonellet gjør når alvorlige ulykker inntreffer. - Dette er gripende historier, sier produsenten.

Torsdag er det premiere på "Alarm 113". En ny TV-serie der du får et innblikk i den viktige jobben Sykehuset i Østfold og redningspersonellet gjør når alvorlige ulykker inntreffer. - Dette er gripende historier, sier produsenten ifølge NRK Østfold.

– Man blir veldig imponert over det apparatet som står på 24 timer i døgnet og all den kompetansen de har, sier Jon Sverre Høiden. Han er produsent i Mediacircus som har produsert dokumentarserien.

Gjennom de ni episodene følger man personer i Østfold som har blitt rammet av ulykker og alvorlige hendelser.

Du får også møte redningspersonell på sykehuset Østfold og AMK-sentralen fra det området i Østfold som medvirker i serien.

Høiden synes det var viktig å få frem den viktige jobben de gjør.

– Motivasjonen vår var å få frem hvor flinke disse folkene er. Jeg tror de som ser serien kommer til å bli stolt over sykehuset i Østfold, sier han. 

– Seerne kan forvente å få et innblikk i de personene som har vært involvert i dramatiske hendelser. Dette er gripende historier og opplevelser de nok aldri kommer til å glemme, sier Høiden til NRK.

I hver episode får du se et intervju med personene i etterkant av de alvorlige hendelsene. Seerne får høre de originale lydopptakene fra AMK-sentralen i tillegg til en rekonstruksjon av selve hendelsen.

Avdelingssjef for ambulansene i Østfold, Trond Pehrsen, er svært spent i forkant av premieren.

– Jeg er like spent som alle andre fordi jeg har ikke sett noen av episodene ennå, sier han og legger til at de har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på serien.

– For oss var det viktig å få frem folkeopplysningsdelen. Vi ønsket å spre informasjon om hvordan folk skal opptre når ulykker, sykdommer og andre alvorlige hendelser opptrer, sier avdelingssjefen.

Les mer om saken hos NRK