Hopp til hovedinnhold


Redder liv på tv

Snart kan du få være med ambulansearbeidere og AMK-ansatte fra Østfold på jobb.

Riktignok får du ikke være med i ambulansen når det rykkes ut på oppdrag. Derimot kan du gjennom TV-ruta oppleve den innsatsen som sykehusansatte gjør for å redde liv. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 

TV-serien «Alarm 113» har premiere på TV2 22. mars. I ni episoder følges altså både ambulansearbeidere og AMK-ansatte fra Sykehuset Østfold på jobb.

Innspillingene startet allerede i fjor sommer.

– Vi fikk en forespørsel fra TV-selskapet om vi ville medvirke i en slik serie, og etter en liten betenkningstid så sa vi altså ja til det, forteller Trond Pehrsen, avdelingssjef for ambulansetjenesten i Sykehuset Østfold.

Nyttig informasjon

Tilbakemeldingene så langt fra de ansatte som har medvirket i TV-programmet er positive, forteller avdelingssjefen.

Han har ikke helt oversikt over hvor mange ansatte som har vært involvert i innspillingene.

– Men det er ganske mange, og vi håper jo at folk synes dette blir ålreit å se på TV. En del pasienter blir fulgt helt inn til mottagelsen på sykehuset, sier Pehrsen.

Det var en helt spesiell grunn til at Sykehuset Østfold valgte å bli med på dette:

God folkeopplysning

– Vi tenkte som så at dette kunne være god folkeopplysning. Nå kan vi få ut informasjon om hvordan folk flest skal agere dersom det skjer ulykker eller noen blir rammet av alvorlig sykdom, påpeker Pehrsen.

Allergi og fallulykke TV-seerne får blant annet møte en mann med livstruende skader etter fallulykke. En annen overlevde et alvorlig allergisk sjokk etter et vepsestikk. I følge sykehuset får også de som følger programmet oppleve hvor viktig det er med rask melding til ambulansetjenesten ved både hjerneslag og hjerteinfarkt. Dramatikken rundt en hjemmefødsel blir også berørt.

Les hele saken her