Hopp til hovedinnhold


Nakkebrudd først avslørt etter tredje legebesøk

En man falt i trappen sitt hjem og skadet nakken. Tross to besøk på legevakta, ble det ikke tatt røntgen. Ved tredje besøk ble det konstatert nakkebrudd og konkludert med at han var nær ved å bli lammet, ifølge Østersundposten. 

Ulykken skjedde i slutten av desember. Mannen ramlet ned trappa og slo hodet kraftig i en dør. Han måtte selv gå til ambulansen som etterhvert kom for å hente ham, og ble transportert til legevakta uten nakkekrage. På helsesentralen (legevakta) i Sveg ble det ikke tatt røntgen av mannens nakke. Ifølge anmeldelsen skal også vakthavende lege ha bøyd pasientens hodet i alle retninger og konkludert med at det høyst sannsynlig dreide seg om en strukket muskel.

Mannen ble sendt hjem, men smertene forsvant ikke og han følte seg svimmel. Ved neste besøk hos samme lege ble det tatt røntgen av armen og skulderen. Mannen ble sendt hjem igjen med smertestillende tabletter. 

Nesten tre uker etter ulykken oppsøkte mannen en ny lege. Det ble tatt røntgen av nakken og etter en analyse av bildene ble mannen sendt direkte til Østersund. Men skaden viste seg å være for komplisert til å kunne behandles der. Legene i Umeå konstaterte at nakken var brukket og sa at mannen hadde hatt utrolig flaks. Kun små bevegelsen kunne ført til at han hadde endt opp som lammet. 

Nå er forholdet anmeldt til pasientnemda. 

Les hele saken her