Hopp til hovedinnhold


Ambulansepersonell uten bilbelte på Dagsrevyen

Trond Boye Hansen, ambulansearbeider og medlem av Statens vegvesens ulykkesgruppe for ambulansekjøretøy, er i harnisk etter et innslag på Dagsrevyen i går kveld. Hvorfor? Fordi ambulansearbeideren i tv-innslaget ikke brukte bilbelte.

Trond Boye Hansen, ambulansearbeider og medlem av Statens vegvesens ulykkesgruppe for ambulansekjøretøy, er i harnisk etter et innslag på Dagsrevyen i går kveld. Hvorfor? Fordi ambulansearbeideren i tv-innslaget ikke brukte bilbelte. 

-Dette er rett og slett katastrofalt og veldig pinlig! Sier en opprørt Hansen, som ble intet mindre enn sjokkert over bildene som rullet over tv-skjermen i beste sendetid i går kveld. 

- Vi er uniformerte offentlige tjenestemenn som skal være rollemodeller. Når vi ikke engang bryr oss med å feste setebeltet når NRK er på besøk, gir vi tydelige signaler om at "det er ikke så nøye med sikring i bil", fortsetter han. 

I hele dag har Hansen mottatt telefonsamtaler fra både representanter fra vegvesenet, UP og ambulansenæringen. Alle har reagert på innslaget,  som viser en ambulansearbeider fra Vestre Viken som sitter usikret under en pasienttransport. Mange mener å se at heller ikke ambulanseføreren har belte på seg. 

Se nrk-innslaget her og bedøm selv 

- Vestre Viken HF hadde jo en episode for bare noen uker siden som demonstrerte viktigheten av å bruke setebeltet.  Da ambulansen kolliderte i Nes-tunnelen, kom alle fire ambulansearbeidere uskadd fra sammenstøtet nettopp på grunn av at de var forskriftsmessig sikret. 

Også Stein Erichrud, leder for Statens vegvesens ulykkesgruppe for ambulansekjøretøy, reagerer: 

- Umiddelbart lurte jeg på om øynene mine spilte meg et puss. Jeg er forundret over ubeteksomheten til ambulansearbeiderne som ble intervjuet og at de ikke tenkte konsekvenser. 

Erichsrud kan tenke seg at forklaringen på glippen skyldes at budskapet i reportasjen var noe helt annet enn sikkerhet, men er svært interessert i en kommentar angående saken. 

Den belteløse er Atle Skinnes, nestleder i Ambulansepersonellets yrkesorganisasjon (AMPY). 

- Jeg var på vakt i går så jeg har ikke sett innslaget ennå, sier han til Ambulansforum. 

Han har ingen forklaring på hvorfor han ikke har bilbelte på seg på tv-innslaget, men forsikrer at han bruker belte til vanlig. 

- Dersom det er riktig at jeg ikke har belte på meg, er det en uheldig glipp, sier han.