Hopp til hovedinnhold


Førerkortet fortsatt beslaglagt

Ringerike tingrett ga politiet anledning til å beholde førerkortet til ambulansesjåføren som 21. november var involvert i en dødsulykke.

Ringerike tingrett ga politiet anledning til å beholde førerkortet til ambulansesjåføren som 21. november var involvert i en dødsulykke, skriver Ringerikes Blad.

Bakgrunn: En 67 år gammel kvinnelig pasient fra Modum omkom da en ambulanse kjørte av veien 

Les også: – Det største marerittet

Etter ulykken ble sjåføren av ambulansen fratatt førerkortet og siktet for uaktsom kjøring. Politiet har bare anledning til å holde tilbake et førerkort i tre uker før en domstol må se på saken, så forrige fredag var saken opp i Ringerike tingrett.

Kvinnen som omkom i ulykken skulle hasteoverføres fra Ringerike sykehus til Oslo universitetssykehus da ulykken skjedde. Obduksjonsrapporten viser at kvinnen døde som følge av kollisjonen, og ikke som følge av andre helseproblemer.

Retten ga politiet medhold i sitt ønske om fortsatt å holde tilbake mannens førerkort mens saken etterforskes. Politiet kan dermed beholde 32-åringens førerkort fram til saken har blitt behandlet i retten, men ikke lenger enn til 20. mars neste år.

Både ulykkesgruppen i Statens vegvesen Buskerud og spesialgruppen for ambulanseulykker i Tønsberg har gjort tekniske undersøkelser i saken. Politiet håper å få rapporter fra disse innen en rettssak.

Les mer om saken i Ringerikes Blad