Hopp til hovedinnhold


Nå lanseres den norskættede nødapp'en

Gründer og CEO, Tor Jo Riise Meyer, lanserer nå nødapp'en iMEDI24 på Itunes og Android Market. Først ut er Norge, men lansering i resten av verden er nært forestående.

Gründer og CEO, Tor Jo Riise Meyer, lanserer nå  nødapp'en iMEDI24 på Itunes og Android Market. Først ut er Norge, men lansering i resten av verden er nært forestående. 

iMEDI24 er en tjeneste for mobiltelefon og internett utviklet for å redde liv. Ved å trykke på nødknappen på mobiltelefonen i en akutt situasjon, får brukeren automatisk kontakt med nærmeste nødsentral – uansett hvor i verden personen befinner seg. Samtidig med nødanropet går det umiddelbart melding til nærmeste pårørende og til iMEDIi24s nødsentral (Hjelp24) med informasjon om geografisk posisjon. Ideen til oppfinnelsen fikk Riise Meyer da han selv ble alvorlig syk forrige november og ble liggende bak i ambulansen uten å kunne gjøre rede for seg.

IMedi24s nødsentral har tilgang til eventuell viktig medisinsk informasjon om den forulykkede og kan distribuere denne. Via nødapplikasjonen får man i senere versjoner også mulighet til å sende ytterligere informasjon og video fra ulykkesstedet til iMedi24, som deretter distribueres  til sykehus og helsepersonell.

Les om historien bak oppfinnelsen her

Nødapplikasjonen ble lansert som en tjeneste i Norge i begynnelsen av desember 2011. Lanseringen vil bli tett etterfulgt av andre land. Applikasjonen er foreløpig tilgjengelig for Iphone og Android-telefoner, men vil etterhvert også bli gjort tilgjengelig for Windows 7 og Blackberry. App'en er helt gratis å laste ned.

iMEDI24 er en tjeneste der brukeren kan lagre all helseinformasjon sikkert på internett. Man kan laste opp epikriser, legejournaler, testresultater o.l. Helsejournalen gir tilgang til helseinformasjon uansett hvor brukeren befinner seg i verden.

iMEDI24 eies av iGlobalTracking, som samarbeider tett med Hjelp24 om drifting av nødsentralen og TeleComputing AS for hosting og datasikkerhet. Andre samarbeidspartnere er Tarento AB, Driv Inkubator AS, Innovasjon Norge, Ål kommune og Hallingdal Etablerersenter.