Hopp til hovedinnhold


Arbeidstilsynet anmelder Sykehuset Østfold

Arbeidstilsynet avdekket alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven da de undersøkte arbeidstiden i Sykehuset Østfold i 2010. Bruddene er særlig knyttet opp mot overtid, bruk av doble vakter og hviletidsbestemmelsene.

Arbeidstilsynet avdekket alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven da de undersøkte arbeidstiden i Sykehuset Østfold i 2010. Bruddene er særlig knyttet opp mot overtid, bruk av doble vakter og hviletidsbestemmelsene, skriver Sykehuset Østfold på sine nettsider.

I tilsynsrapporten vi mottok i juli i år, varslet Arbeidstilsynet at de ville vurdere om forholdene burde politianmeldes. Nå har sykehuset mottatt melding om at vi er politianmeldt.

Rapporten fra Arbeidstilsynet har vært behandlet i styret i Sykehuset Østfold tidligere og både adm. direktør Just Ebbesen og styret har vært helt tydelige på at det ikke skal forekomme brudd på arbeidstidsbestemmelsene. I dag har styret blitt orientert om politianmeldelsen i et ekstraordinært telefonstyremøte.

- Styret understreker på nytt viktigheten av at sykehuset drives i samsvar med gjeldende avtaler og lover, og ber om at sykehuset intensiverer arbeidet for å forhindre brudd på arbeidstidsbestemmelsene, sier styreleder Peder Olsen.

Sykehuset Østfold har fått frist til 15. september med å lage skriftlige rutiner som beskriver hvordan vi i framtiden skal sørge for at arbeidsmiljølovens regler om arbeidstid følges.

Les mer om saken hos Sykehuset Østfold