Hopp til hovedinnhold


Imponert helseminister

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen retter på vegne av Regjeringen en stor takk til alt helsepersonell som arbeidet i forbindelse med terrorangrepene i Oslo.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen retter på vegne av Regjeringen en stor takk til alt helsepersonell som arbeidet i forbindelse med terrorangrepene i Oslo, skriver Dagens Medisin.

- Jeg er stolt, rørt og veldig glad for arbeidet som er gjort. Jeg er blitt imponert overalt hvor jeg kommer. Folk har sluppet det de har i hendene for å være med å bidra, sier en takknemlig helse- og omsorgsminister til Dagens Medisin.

Strøm-Erichsen har selv besøkt samtlige av sykehusene som har behandlet pasienter etter fredagens anslag. Hennes inntrykk er at ting neppe kunne vært løst på en bedre måte av helsepersonellet.

- Innsatsen deres har vært stor. Jeg er veldig imponert over det arbeidet som er blitt lagt ned. Jeg er stolt over at man har klart å holde beredskapsplanene som er blitt lagt. Når tragedien rammer, er det godt å se at viktige instanser som politi og helsevesen fungerer, fortsetter hun.

Flere kilder anslår at til sammen 67 personer ble skadd etter massakren på Utøya, mens 30 ble skadet i bombeangrepet i Oslo. Av de siste blir 9-10 oppgitt å være alvorlig skadet.

- Det er godt å se at oppi alt det tragiske, så fungerer helseberedskapen. Det var 42 ambulanser som fraktet skadde til sykehusene. 8 helikoptre fløy frem og tilbake til Utøya. Denne formidable innsatsen har reddet liv, fastslår hun.

Les mer om saken i Dagens Medisin