Hopp til hovedinnhold


Nødnettet taklet presset

Utøya ligger utenfor dekningsområdet for det nye nødnettet. – Men det fungerte både i Oslo og på Utøya, opplyser Dagfinn Sjøvik, leder for utbygging og prosjekt i Direktoratet for nødkommunikasjon.

Utøya ligger utenfor dekningsområdet for det nye nødnettet. – Men det fungerte både i Oslo og på Utøya, opplyser Dagfinn Sjøvik, leder for utbygging og prosjekt i Direktoratet for nødkommunikasjon til Teknisk Ukeblad.

Det nye nødnettet tålte den enorme belastningen fra nødetatene i de kaotiske timene etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya på fredag.

– Dette var en stor prøvelse. Det var nok en av tøffeste utfordringene et slikt nett kan utsettes for. Vi satt på fredag og overvåket nettet, og alt tyder på at det håndterte trafikken bra. Det er ikke kommet inn rapporter om forhold som har påvirket bruken vesentlig. Men vi vil følge opp med evalueringer av hvordan brukerne opplevde det, sier Sjøvik til Teknisk Ukeblad.

Nødnettet ble svært aktivt brukt av alle nødetatene og spesielt i området nærmest Regjeringskvartalet.

I tillegg var det høy trafikk på den delen av nettet som dekker området i nærheten av Utøya.

Utøya ligger i Nordre Buskerud politidistrikt, et område som foreløpig ikke er utbygd med digitalt nødnett.

– Det fantes dekning i området. De basestasjonene som ligger ytterst i det allerede utbygde området tok i imot trafikken, sier Sjøvik.

Les mer om saken i Teknisk Ukeblad